Tilbage til butikken.
Tilbage til opskrifter.
Ingredienser:
35 gr. gær
6 dl. håndvarmt vand
1 1/2 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 1/2 dl. olivenolie
175 gr. durumhvede
800 gr. proteinrigt hvedemel
Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, sukker, olie og rør det op inden melet tilsættes.
Ælt dejen godt med så meget mel, den kan tage. Ælt den færdig på bordet til dejen er
cirka som et franskbrød.
Smør bageskålen med lidt olie, vend dejen rundt i skålen og læg et fugtigt klæde over.
Lad den hæve et lunt sted i ca. tre timer.
Tag dejen ud på et meldrysset bord. Klap dejen flad med hænderne og fold den sammen igen,
uden at trække for meget i den. Fold den endnu en gang (max. 4 gange i alt, da den ellers
ikke kan hænge sammen). Herefter foldes hjørnerne ind under dejen og den lægges over på
bagepladen.
Lad den efterhæve under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse.
Drys brødet med durummel og bag det ca. 12 minutter ved 225 grader på nederste ovnrille.
Dæmp varmen til 190 grader og bag det færdigt på 20-25 minutter.
Ciao
Italia
www.ciao-italia.dk