Ciao Italia - Butikken/Opskrifter:

Tilbage til Butikken.
Tilbage til Opskrifter.

Spaghetti all'amatriciana
(Spaghetti fra Amatrice)

4 personer

500 gr. spaghetti
125 gr. svinekæbe fra Amatrice
1 spiseske olivenolie
en smule tør hvidvin
400 gr. flåede San Marzano tomater
en chilipeber
100 gr. pecorino fra Amatrice
salt

Skær svinekæben i små strimler på 3 cm gange 1 cm. Kom olie, chilipeber og svinekæbe på en pande (gerne støbejernspande) og svits det ved høj varme. Kom et lille glas hvidvin ved og kog af. Tag svinekæben op og lad den dryppe af.
Kom de flåede tomater i panden og kog dem i nogle minutter og smag til med salt. Fisk chilipeberen op og tilsæt svinekæben. Kog sovsen lidt ind.
Hæld den revne pecorino over den kogte pasta og vent nogle sekunder. Hæld derefter tomatsovsen over og bland godt.
Server straks - og gerne med mere pecorino over.

Det er sådan Amatrice kommune mener det skal laves. Romerne har en lidt anderledes opskrift med deres lokale råvarer - og et hakket løg - og de kalder det Spaghetti Matriciana - og så er der os som ikke har nemt ved at skaffe råvarer fra Amatrice (eller Rom). Her i huset anvender vi bacontern (som er nemmere at skaffe) og parmesanost (fordi det er det vi har) - og det er stadigvæk et hit.

Ciao Italia
www.ciao-italia.dk