Ciao Italia - Butikken/Opskrifter:

Tilbage til butikken.
Tilbage til opskrifter.

Pizza Margherita
(Basispizza)

4 personer

750 gr hvedemel (gerne italiensk mel som har et højere proteinindhold)
evt. kan 50-75 gr. "erstattes" med durummel
1-2 tsk salt
4 dl lunkent vand
25 gr gær
3-4 spsk god olivenolie

3 stk mozzarellaost

2 små finthakkede løg
2 ds hakkede tomater
oregano

Gæren smuldres i vandet og røres ud. Bland salten i melet og lav en fordybning i melet. Hæld olivenolien og noget af vandet i fordybningen. Efterhånden som vandet arbejdes ind i melet tilsættes mere vand. Ælt dejen godt igennem indtil den er smidig, elastisk og let klæbrig. Lad den hæve i en overdækket skål i 2-3 timer.

De finthakkede løg svitses indtil de er gyldne. Tilsæt de hakkede tomater og lad simre under låg 2-3 timer. Krydres efter smag med oregano, salt og peber.

Slå dejen ned og del den i to lige store klumper. Rul hver klump ud, så den passer til en bageplade. Smør bagepladen med olivenolie og kom dejen på. Bages på mellemste rille ved 230-240 grader. Efter 3-5 minutter tages pladen ud og pizzabunden prikkes med en gaffel. Fordel halvdelen af tomatsovsen jævnt ud over pizzabunden, skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel dem. Bages færdig på 13-15 minutter.

Ciao Italia
www.ciao-italia.dk