Tilbage til butikken.
Tilbage til opskrifter
Tilbage til risotti.
6 personer
90 gr smør
1 lille finhakket løg
400 gr ris - Carnaroli eller Vialone Nano
2 dl tør hvidvin
1 1/2 l kogende kødbouillon
1/4 tsk safran
125 gr friskreven parmesanost
salt og friskkværnet peber
Smelt halvdelen af smørret, tilsæt det finthakkede løg og svits det gennemsigtigt.
Tilsæt risene og rør i 2 minutter. Tilsæt vinen og lad den koge ind under konstant omrøring.
Tilsæt 1 dl kogende varm bouillon ad gangen under stadig omrøring og lad risene absorbere
den helt, inden næste portion tilsættes. Risene bør dog aldrig koge helt "tør".
Formålet med at røre roligt og konstant er dels at undgå at risene brænder på i bunden, dels
at opnå en dejlig cremet konsistens ved at røre stivelse ud af riskornene.
Tilsæt safran opløst i lidt bouillon. Når risene er kogt "al dente" (møre, men med bid i) – efter
ca. 15-20 minutter – tilsættes parmesanosten, resten af smørret og salt og peber
efter smag.
Læg låg på og lad risottoen hvile et par minutter.
Ciao
Italia
www.ciao-italia.dk