Ciao Italia - Butikken/Opskrifter:

Tilbage til butikken.
Tilbage til opskrifter
Tilbage til risotti.

Risotto ai frutti di mare
(Risotto med alt godt fra havet)

4 personer

50 gr smør - eller 4 spsk olivenolie
2 små finthakkede løg
350 gr ris - Vialone Nano eller Carnaroli
1 glas tør hvidvin
3/4 l fiske- eller grøntsagsbouillon
400 gr rejer, blæksprutter, hummerhaler og forskellige slags muslinger
salt og friskkværnet peber

Varm smørret - eller olien - i en tykbundet gryde og rist de finthakkede løg gyldne i et par minutter. Tilsæt risene og lad dem opsuge væden og smørret/olien.
Tilsæt hvidvinen og - når den er fordampet - kogende bouillon lidt efter lidt imedens der røres i gryden og væsken sætter sig i risene. Fortsæt omrøringen i ca. 15-20 minutter, indtil risene er kogt "al dente" (møre, men med bid i).
Tilsæt rejer, blæksprutter, hummerhaler og muslinger fem minutter inden risottoen er færdig og smag til med salt og peber.
Server risottoen straks.

Ciao Italia
www.ciao-italia.dk