Tilbage til butikken.
Tilbage til opskrifter
Tilbage til risotti.
4 personer
200 gr grønne asparges
1 l hønse- eller grøntsagsbouillon
2-3 spsk. olivenolie
2 små finthakkede løg
350 gr ris - Vialone Nano eller Carnaroli
50-75 gr friskrevet parmesanost
salt og peber
Skær de grønne asparges i stykker på ca. 2 cm længde og put dem i gryden med buillon.
Varm olivenolien i en tykbundet gryde og rist risene i et par minutter sammen med løgene.
Tilsæt kogende bouillon (uden aspargesstykker) lidt efter lidt imedens der røres i
gryden og væsken sætter sig i risene. Fortsæt omrøringen i ca. 15-20 minutter, indtil risene
er kogt "al dente" (møre, men med bid i).
Tilsæt den friskrevne parmesanost og aspargesstykkerne til risottoen fem minutter inden
den er færdig og smag til med salt og peber.
Læg låg på og lad risottoen hvile et par minutter.
Ciao
Italia
www.ciao-italia.dk